MM4 - Veoma učinkovit, kompaktan i lagan
MM4 je mali 4-taktni motor koji obezbeđuje čiste izduvne emisije, koje prestižu sve poznate ekološke standarde. Mali je poput 2-taktnog motora. Obezbeđuje visoki moment i puno snage. Korišćenjem jedinstvenog sistema podmazivanja, omogućuje korišćenje uređaja u različitim, zahtevnijim pozicijama, ima najmanje dimenzije i težinu na tržištu, u klasi 4-taktnih motora. Zbog visoke učinkovitosti prilikom sagorevanja i ostalih poboljšanja, Makita motori, u poređenju sa običnim 4-taktnimmotorima, imaju približno 20 do 30% veću snagu. Moment i snaga 4-taktnih Makitinih motora su gotovo jednaki 2-taktnim motorima.
 
Niska emisija
U poređenju sa sličnim 2-taktnim motorima, emisije su značajno niže i nadmašuju sve poznate standarde za emisije. Njihova buka je isto tako dosta niža.
 
 
Niski troškovi rada
* Vrednosti mogu da se razlikuju jer su predmet unapređivanja životne sredineUpoređivanje 4-taktne Makita 24,5 ccm benzinske kosilice sa 2-taktnim motorom iste veličine rezultira sa manjom potrošnjom goriva i nižim troškovima kod Makita 4-taktnog motora. Rezultate možete da vidite u tabeli u gornjem desnom uglu*.
  
MM4 – MAKITA MINI 4-TAKTNI MOTOR 
Niske vibracije
Mnogo lagani ventili
Sinterovano glavno vreteno
Niska buka


Lagani start zahvaljujući mehaničkom ventilu za dekompresiju
Testirаni Mаkitа 4-tаktni motori nude: visoku efikаsnost, kompаktаn i lаgаn dizаjn, niske troškove i nisku emisiju štetnih gаsovа, lаko održаvаnje i nizаk nivo buke. To su prednosti u poređenju sа 2-tаktnim motorima iste veličine. 4-tаktni Makita motori imаju visoki obrtni moment i mnogo snаge. Nаjvećа snаgа i obrtni moment su gotovo isti sa 2-tаktnim motorima iste veličine.