LXT - litijum-jonska ekstremna tehnologija
LXT tehnologija poboljšava odnos snaga-težina kod litijum-jonskih akumulatora. Poboljšava ravnotežu snage i težine kod litijum-jonskih akumulatora. Makita ima najbolju i sveobuhvatnu paletu profesionalnih litijum-jonskih alata, dostupnih na tržištu. Nezavisno od tipa vašeg posla možete da budete sigurni da ste izabrali najbolje.
Revolucionarna tehnologija akumulatora
Makita Litijum-jonski alati su mnogo snažni i sigurni. Široki spektar Makita alata nudi raznovrsni izbor snažnih i lakih profesionalnih alata, za sve vrste poslova. Litijum-jonski alati su sa visokom preciznošću, što možete da očekujete od svih Makitinih alata. Litijum-jonski akumulatori su za 40% lakši u odnosu na Ni-MH akumulatore i imaju tehnologiju visoke energetske gustine, koja ima 430% veći radni kapacitet za vreme svog životnog veka u odnosu na Ni-Cd akumulatore.
Litijum-jonski akumulatori se odlikuju sa malo samo-pražnjenja čak i prilikom dugovremenog skladištenja.
    
Lagan i kompaktan
Najprepoznatljiva razlika između Litijum-jonskih i Ni-MH ili Ni-Cd akumulatora je manja težina, koja je postignuta sa dva elementa: hemijskim sastavom i fizičkom strukturom. Energija od litijum-jonskog akumulatora se prenosi preko kretanja litiujmskih jona. Litijum ima treću najnižu atomsku masu od svih elemenata i zato akumulatori imaju manju težinu u poređenju sa akumulatorima koji koriste teže metale, koji onemogućuju memorijski efekat. Energetska gustina litijum-jonskih akumulatora e dvojna u donosu na standardne Ni-Cd akumulatore. Da bi se postigao željeni napon, Litijum-jonski akumulatori zahtevaju manje ćelija, što radikalno smanjuje težinu i akumulatori su isključivo kompaktni. 
  
    
Više snage, manja težina
Manja težina znači da Makita 18 V akumulator ima istu težinu kao i 12 V Ni-MH akumulator.
    
Dugačak, kontinuirani i udoban rad
Mala težina i rukovanje za istu snagu ima pozitivan efekat zbog manjeg umora. Rad sa litijum-jonskim uređajima smanjuje umor zbog manje težine akumulatora, što je korisno za zdravu i bezbednu radnu sredinu. Akumulator je opremljen sa kliznim kontaktom koji omogućuje veliku i sigurnu vezu akumulatora sa uređajem.    
 
Najbolji u klasi sistem za punjenje
Neke procedure za punjenje mogu da skrate životni vek akumulatora, ako punjač nije konstruisan efikasno da radi sa akumulatorom. Zbog Makita sistema za optimalno punjenje, može da se postigne 430% više radnog vremena kod litijum-jonskog akumulatora, u poređenju sa Ni-MH akumulatorom. Ovaj jedinstveni sistem, omogućuje komunikaciju između akumulatora i punjača, preko ugrađene centralne procesne jedinice (CPU) u punjaču i u akumulatoru. Ova dva elementa su od suštinskog značaja za produženje životnog veka akumulatora. Dvosmerna komunikacija između punjača i akumulatora identifikuje akumulator i prepoznaje istoriju punjenja, analizira stanje i korišćenje akumulatora i isti puni koristeći ove informacije.
Punjenje zavisi od stanja akumulatora. Ako je akumulator nov ili je u dobrom stanju, sistem za optimalno punjenje brzo puni akumulator. Ako je akumulator oslabljen, zbog starosti ili zbog nepravilnog korišćenja, on se puni polako, čime se produžuje njegov životni vek. Sistem proizvodi beskonačne primerke punjenja, što zavisi od analize akumulatora i savršeno odgovara potrebama akumulatora. Makita punjač se hladi i održava optimalnu temperaturu tokom punjenja, što u kombinaciji sa inteligentnim sistemom produžuje radno vreme akumulatora za 430% i omogućuje brzo punjenje za samo 22 min.