3.10.2013
Dani šumarstva sa Makitom u Crnoj Gori

Dana 7. septembra 2013, u saradnji sa crnogorskim uvoznikom Kips d.o.o. i lokalnim prodavcem Interrad d.o.o. Makita je organizovala Dane Šumarstva. Događaj se održao na planini Mojkovcu, sa Planinarskim Klubom Sinjavine. Na događaj smo pozvali sve glavne lokalne profesionalce koji rade sa drvetom, od krovopokrivača, drvoseča, šumara, obrađivača drveta do električara, iz 5 severnih regiona Crne Gore.
Osnovna namera je bila da se lokalnim stručnjacima predstavi Makita brend i njegovi proizvodi, posebno OPE proizvodi (proizvodi za bašte i šume), kao brend koji nudi različite vrste rešenja, za razne vrste poslova. U veoma lepoj prirodi, okruženoj drvećem, bila je velika prilika za nas da predstavimo nove modele lančanih testera sa novim motorom, Li - Ion paletu alata, Makita 4 – taktne modele motora (MM4 alati), kao i pneumatske uređaje za zabijanje eksera.
Veoma interesantne aktivnosti su urađene sa drvosečama i šumarima, jer su oni došli sa svojim lančanim testerama, sa kojima rade, tako da su mogle da se upoređuju razlike između njihovih, ne Makitnih alata, sa Makitinim alatima. Posebno smo predstavili modele lančanih testera EA6100 i DCS460/DCS500, kao jedne od najpopularnijih Makitinih modela lančanih testera. Predstavili smo i Makitinu Akumulatorsku bušilicu i odvijač BDF458RFE, kao model sa dobrim odnosom između tehnologije i snage sa dobrom dodatom vrednošću. Posetioci su bili impresionirani i od pneumatskih zabijača eksera u kombinaciji sa kompresorom AC310H.
Posle veoma produktivnog dana, puni utisaka, novog znanja, a najviše praktičnog korišćenja alata, sve smo zaključili uz dobru večeru i muziku u vikendici na planini Mojkovcu.
Događaj će biti prikazan i na TV Pink-u, kao najpopularnijoj TV stanici u ovom području.